O našoj kompaniji

Al profil iz Kruševca se bavi distribucijom i ugradnjom profila i elemenata za aluminijumske ograde i par godina izuzetno uspešno sarađuje sa firmom "Pespa-Lesko group" iz Italije, jednim od najvećih proizvođača eloksiranih ograda u Evropi. Kao plod nase višegodišnje saradnje, na srpskom tržištu, ali i tržištima u okruženju, u ponudi je program ograda i ogradnih sistema za stepeništa, balkone, terase i bazene od eloksiranog aluminijuma koje svojim izgledom, cenom i kvalitetom dominiraju na tržištima Zapadne Evrope, Severne Afrike, Azije i Balkana. 

Aluminijumske ograde i ogradni sistemi su proizvodi koji do skoro nisu bili dovoljno zastupljeni na tržištu Srbije, bar ne u meri u kojoj to zaslužuju. Sada u zadnjih nekoliko godina je primetan rast prodaje ovih proizvoda kao posledica rastućeg poverenja kupaca u tehničke karakteristike i kvalitet.

Pespa-Lesko Group proizvodi aluminijumske profile i elemente za ograde u svojoj fabrici koja se prostire na oko 40.000 m2 prostora i jedna je od takvih najmodernijih fabrika u Evropi. 

Zaposleno je oko 400 visoko obučenih i stručnih radnika koji rade na brojnim mašinama za obradu metala uglavnom nemačke proizvodnje. Visok kvalitet proizvoda je prioritet uz poštovanje svih evropskih standarda za kvalitet, ekologiju i očuvanje životne sredine. Uvođenje i implementacija ISO standarda i posedovanje više međunarodnih certifikata za kvalitet proizvoda od relevantnih evropskih instituta i laboratorija najbolja su potvrda tržišne orjentacije menadžmenta u poslovanju što im obezbeđuje lidersku poziciju u Jugoistočnoj Evropi za ovu vrstu proizvoda.

Eloksaža aluminijuma predstavlja elektrohemijski proces kojim se površinski sloj aluminijuma pretvara u sloj aluminijum-oksida koji ima zaštitnu i dekorativnu funkciju. Tome se dodaje i mogućnost da se aluminijum osim u osnovne boje može farbati u više pastelnih boja, zavisno od tehnologije koju proizvođač poseduje, a Pespa je u samom vrhu. Na taj način, aluminijumske ograde, posebno dizajnirane, svojim modernim izgledom daju svakom objektu jednu notu ekskluzivnosti, a uz dugogodišnju eksploataciju i postojanost, bez dodatnih troškova održavanja. Zbog svega navedenog ove ograde predstavljaju „cost effective“ rešenje za ogradne sisteme.

Bitno je istaći da se proizvodnja profila i delova odvija u istim proizvodnim pogonima, zbog čega se dobija ujednačena boja eloksaže, što je jako bitno kad je u pitanju krajnji proizvod. Lako proveriva je činjenica da je od svih proizvođača aluminijumskih ograda samo Pespa uspela da postigne istu boju eloksaže bez obzira vrstu i količinu isporuka. Osim toga, kod Pespe se svi, pa i najsitniji delovi, eloksiraju što nije slučaj kod drugih proizvođača. Zahvaljujući toj činjenici svi proizvodi Pespe imaju ujednačen kvalitet i boju profila i delova. Standardna debljina eloksaže je od 12 do 20 mikrona u skladu sa evropskim direktivama. Zbog toga su ove ograde otporne i na klimatske uslove koji vladaju u primorskim mestima. Aluminijum koji se koristi za proizvodnju ograda je isključivo Rosal 6063. Pespa u proizvodnji uopšte ne koristi reciklovani aluminijum. Iako svojim izgledom ove ograde podsećaju na inox, cene ovih sistema ograda su daleko niže, pa su zato sve popularnije na tržištu.

Ogradni sistemi se dele na horizontalne, vertikalne i sisteme sa staklom. Svi ovi sistemi svojom elegancijom čine svaki prostor ekskluzivnijim dok u isto vreme predstavljaju ekonomičnije rešenje u odnosu na druge sisteme.

U zadnje vreme se sve više traže i profili u dekoraciji drveta. Dekori mogu biti različiti: hrast, mahagoni, zlatni hrast, orah itd. Kombinovanjem se postiže efekat “drvene ograde”.

Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i posebnim procesima u obradi profila moguće je Pespine profile bezbedno savijati po određenim radijusima bez „pucanja“ eloksaže.

Bitna karakteristika ovih ograda je svakako i jednostavna montaža, a hemijsko ankerisanje dvokomponentnim lepkom, uz pravilno povezivanje elemenata, daje neophodnu i projektovanu čvrstinu ovim sistemima. Veze se ostvaruju prohromskim vijcima tako da izostaju procesi varenja, brušenja ili farbanja ograda. Ovo ih čini i “čistim” u poređenju sa procesima montaže drugih sistema ograda.

Održavanje ovih ograda je vrlo jednostavno, odnosno ove ograde ne traže nikakvo posebno održavanje, što eksploataciju čini i jednostavnom i ekonomičnom.

Pozovite Odmah +381628770700 Ili Popunite Formu